Garry Jack Golf Academy

Les boeken?
ONLINE AGENDA

Opleiding & Carrière

In ben in 1998 na het behalen van mijn PGA examens naar Nederland verhuisd om meer ervaring op te doen, omdat ik op 17 jarige leeftijd een studiebeurs naar America had afgeslagen. Ik verhuisde naar Emmen in het oosten van Nederland om bij de Nationale Golfschool Holland te beginnen als hoofd professional op Golfclub Aelderholt.

Na me voor de Dutch Tour te hebben gequalificeerd eind 1998, begon ik deels op deze tour mee te spelen. Echter het grootste deel van mijn tijd ging op aan het lesgeven.

Tijdens het spelen op de tour behaalde ik enkele succesvolle finishes, waaronder een top 5 finish tijdens het Nationaal Open en top finishes in de andere Order of Merrit toernooien. Daarnaast qualificeerde ik me ook voor het "Rest of the World" team, om tegen Nederland te spelen in de Inter-Pro Trophy.

Na mijn vertrek bij de Nationale Golfschool Holland ben ik begonnen op "De Compagnie" in Veendam. Na hier met veel plezier les te hebben gegeven, kreeg ik de kans om les te gaan geven op Golf en Country Club 't Sybrook. Samen met mijn toenmalige collega Andrew Allen, hebben ik zowel het mannen als het jeugd competitie team naar hoofdklasse niveau kunnen brengen.

Met een jong gezin en meer tijd die in het lesgeven ging zitten was er minder tijd voor toernooien. Ik had echter nog wel tijd voor een pro-am hier en daar. Waarvan ik enkele ook won. Daarnaast won ik het Dutch Par 3 Championship en eindigde ik 5e in het 't Sybrook Classic op de EPD Tour.

In 2008 ben ik begonnen op Golfclub De Koepel in Wierden, waar ik alleen verantwoordelijk ben voor de competitie teams. We hebben enig succes behaald door het Heren 1 Team naar het hoogst ooit behaalde niveau te krijgen, de "Eerste Klasse".

Ik vind het geweldig dat we de junioren nu op zo'n niveau hebben, dat we 3 teams hebben. Waarvan er 1 zelfs bij de NGF speelt en het "Oceanico World Boys" heeft gewonnen en nu zelfs geselecteerd is voor het "U.S. Kids Holland Team" om in het European Championship in Gullane (Schotland) mee te spelen.

Met ingang van 1 januari 2013 ben ik Head Professional van Golfclub de Koepel en ben van start gegaan met de Garry Jack Golf Academy.